Basisscholen in Deventer zijn het hart van hun buurt, wijk of dorp. In Deventer vinden wij het belangrijk dat een kind in zijn eigen buurt naar school gaat. Meld u uw kind dus aan bij zo’n ‘buurtschool’, dan wordt uw kind daar in principe geplaatst. Uw kind krijgt voorrang op kinderen die verder weg wonen.
Op de homepage vindt u een kaart en adresgegevens van alle basisscholen in Deventer en omgeving. Aanvullende informatie over scholen kunt u vinden op www.scholenopdekaart.nl

Stedelijke voorzieningen
Vanwege hun bijzondere ligging, identiteit of onderwijsaanpak zijn de volgende scholen stedelijke voorzieningen: de Montessorischolen, de Deventer Leerschool, Vrijeschool De Kleine Johannes, Evangelische Basisschool De Olijfboom en islamitische basisschool De Zonnebloem. Op één van deze scholen kunt u uw kind ook aanmelden als u verder weg woont.

Bathmen
Bathmen is één ‘voedingsgebied’. Dit betekent dat ouders daar hun kind kunnen aanmelden voor één van de drie basisscholen, ongeacht hun woonbuurt.

 1. Ga kijken en sfeer proeven!

  Maak een afspraak en vraag om een rondleiding. Past de sfeer op school bij u? Praat met leerlingen, ouders en leerkrachten over de school en hun ervaringen.

 2. Verdiep je in de identiteit van de school

  In Deventer vind je openbaar, christelijk en ook islamitisch onderwijs. Wat betekent dat in de praktijk voor uw kind en uzelf?

 3. Vraag naar de onderwijsvisie

  Deventer kent allerlei soorten onderwijs. Er zijn ook verschillen in aanpak. De ene school geeft bijvoorbeeld klassikaal les, op de andere werken kinderen meer zelfstandig. Zo heeft elke school een eigen werkwijze. Wat spreekt u aan?

 4. Lees de Schoolgids

  In de Schoolgids staat waar de school voor staat. Er staat ook praktische informatie in over lestijden, overblijven, kinderopvang en hoe de school communiceert met ouders. De Schoolgids staat op elke schoolwebsite.

 5. Wat biedt de school nog meer?

  Taal, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde: bekende schoolvakken. Maar: wat biedt de school nog meer? De ene school zet ‘cultuur’ centraal, de andere biedt extra sport, techniek of filosoferen met kinderen. Wat vindt u belangrijk?